Trojano

Western Stoeterij & trainingsstal

Stoeterij

Bij ons op de stoeterij worden alleen western paarden gefokt. Het ras wat we hier voornamelijk voor gebruiken is de zuid amerikaanse Criollo maar wij hebben ook van tijd tot tijd andere rassen aan te bieden zoals de American paint, Polo Pony en de Quarter horse of een goed uitgezochte kruising.

De criollo is een oersterk en wendbaar paard dat van oorsprong in wilde kuddes in Argentinie leefde. Hier worden ze nog steeds dagelijks gebruikt door de Gaucho's voor veedrijven, vorm van transport en andere werkzaamheden op en rond de boerderij. Ook worden ze tegenwoordig gebruikt voor diverse sporten zoals polo, horseball en endurance.


Omdat ze zo dicht staan bij de natuur hebben ze een apart karakter. In het begin wat terughoudend naar vreemden maar als ze eenmaal vertrouwen in hun eigenaar hebben gevonden gaan ze voor je door het vuur. Ze hebben een fantastisch uithoudingsvermogen en een kalm temperament en zijn enorm hard.

Door onze passie voor het ras hebben wij besloten alles zo traditioneel mogelijk te houden dus onze paarden worden in kudde verband opgevoed en ook het rijden is het zelfde als in hun land van oorsprong. Ze worden gereden in Argentijnse boomloze zadels (recado) en met 1 hand bestuurbaar(neckreining). Het zijn gevoelige paarden en daardoor met behulp van weinig druk te rijden en enorm werklustig.


Al onze veulens worden groot gebracht in kudde verband waardoor ze lekker kunnen spelen, groeien en tevens een hele goede opvoeding krijgen van de oudere paarden. In hun eerste winter komen ze op stal te staan en beginnen ze hun training bij ons. Wij werken op een natuurlijke manier en geven onze jonge paarden een hele goede start in hun opvoeding. Ze groeien op met veel vertrouwen en respect voor mensen waardoor het zadelmak maken later zorgeloos verloopt. Verder zorgen we er voor dat ze zoveel mogenlijk zien en meemaken op jonge leeftijd dus tegen de tijd dat ze zadelmak gemaakt worden zijn ze eigenlijk nergens meer van onder de indruk. Meer informatie over de training vind u op de "Training" pagina.Over het algemeen blijven onze jonge paarden bij ons tot ze klaar zijn om zadelmak gemaakt te worden. Wanneer dat precies is is bij elk paard verschillend aangezien ze er mentaal en fysiek klaar voor moeten zijn. Alle paarden worden vanaf het begin van hun training gereden in een halster en zonder zadel. Zodra ze dit goed onder de knie hebben worden het zadel en bit geintroduceerd. En vanaf de eerste dag rijden ze buiten.  Zodra ze zadelmak zijn en gereden kunnen worden in alle situaties en omstandigheden worden ze te koop aangeboden. Wij maken wel eens een uitzondering voor de ervaren ruiter om een paardje op jongere leeftijd te laten gaan maar dit is puur op aanvraag.


 

Al onze paarden zijn zorgvuldig uitgekozen op gezondheid, hardheid, karakter, temperament en gericht op de recreatieve ruiter en de ruiter die echt een werkpaard zoekt en daardoor zijn ze uitermate geschikt voor vele doeleinden zoals o.a.:

  • Buiten ritten
  • Endurance
  • Koeien drijven
  • Working equitation
  • Polo
  • Mounted games
  • Horseball

Het leuke is ook nog eens dat ze bijna in alle kleuren van de regenboog voor komen!

Hieronder vind u een een aantal foto's van onze veulens die we over de jaren hebben geproduceerd....Onze veulens