Trojano

Western Stoeterij & trainingsstal

Opfok jonge paarden.

Al jaren fokken wij onze eigen Criollo's waarvan de meeste bij ons blijven tot ze oud genoeg zijn om getraind kunnen worden. Daarnaast hebben wij ook jonge criollo's die al eerder verkocht worden aan nieuwe eigenaren en bij ons in opfok blijven tot ze zadelmak gemaakt kunnen worden. Dat betekend dat we altijd veel jonge paarden op onze stoeterij hebben.

Al onze paarden wonen in kuddeverband aangezien paarden hele sociale dieren zijn en graag soortgenoten om hun heen hebben.  Zelfs onze hengsten staan gezamenlijk zowel binnen als buiten op het land.

Zeker voor de jonge paarden is dit heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Ze leren spelenderwijs en krijgen manieren mee krijgen van de oudere paarden.  Ze verblijven in grote loopstallen met leeftijdsgenootjes waar ze lekker de ruimte hebben en 24 uur per dag onbeperkt toegang tot ruwvoer. Veulens krijgen buiten hun kuilvoer ook nog brokken gevoerd, de enters en twenters indien nodig. De stallen worden dagelijks op gestrooid en regelmatig gemest. En water word voorzien door middel van automatische drinkbakken die in de winter verwarmt zijn en het water dus altijd een fijne temperatuur heeft. In de winter komen de paarden zo veel mogelijk buiten in grote zand paddocks(afhankelijk van het weer) en in de zomer uiteraard lekker op het land.

Er is bij ons altijd dagelijks toezicht en camera's om ook 's nachts een oogje in het zeil te kunnen houden.

Verder hebben een zeer goede en sympathieke hoefsmid die regelmatig een bezoek aan de stoeterij brengt en geduldig de voetjes van de jonge paarden onderhoud. En een fantastische dierenkliniek die altijd voor ons klaar staat voor medisch advies of een bezoek.Opfok plaatsen vrij

Vanaf deze zomer bieden wij deze mogelijkheid ook voor klanten. Wij hebben opfok plaatsen beschikbaar voor alle jaargangen, geslachten en rassen. Dus ook uw jonge hengst kan met een gerust hart bij ons verblijven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie..

Prijzen opfok:

Weide seizoen

€ 125,- p.m.

Winter seizoen veulen

€ 130,- p.m.

Winter seizoen enter

€ 140,- p.m.

Winter seizoen twenter

€ 150,- p.m.

Winter seizoen 3 jarig

€ 160,- p.m.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief hoefsmid, veearts en wormenkuur